Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 1 березня 2016, 11:18

У Львові офіційно відкриють Чемпіонат світу з шахів

Львів

Сьогодні відбудеться офіційне відкриття матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, сьогодні о 19.00 год у Львівській опері відбудеться офіційне відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок, а вже завтра у палаці Потоцьких розпочнуться перші ігри. Перший хід у грі виконає міський голова Львова Андрій Садовий.

На змаганні працюватимуть дві студії коментаторів – україномовна та англомовна. Підбір коментаторів вже завершився: ними стали львівські шахісти Михайло Олексієнко, Віта Криворучко, Неллі Алексанян, Марта Літинська та Адріан Михальчишин. При пошуку кандидатів на коментаторів було декілька вимог, серед головних – відмінне знання української та англійської мов, розуміння грати у шахи на професійному рівні та досвід участі у міжнародних шахових турнірах.

Призовий фонд цього матчу становить 200 тисяч євро.

Зазначимо, сьогодні міські трамваї виїхали із шаховою символікою – прапорцями з написом «Львів – відкритий для шахів» та прапорцями з офіційним логотипом шахового Чемпіонату. Окрім цього львівська мерія закупила 180 комплектів для гри, які будуть використовуватись для проведення спортивно-масових заходів та шкільних шахових ліг.

Нагадаємо, львів’янам, що хочуть потрапити на матч, потрібно попередньо зареєструватися. Перший хід у одній з партій зробить Святослав Вакарчук

Також на початку місяця депутати Львівської міськради на організацію шахового турніру виділили з бюджету міста додаткові кошти на організацію та проведення турніру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.