Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт Львів

Четвер, 3 березня 2016, 12:13

Популярність аеропорту "Львів" збільшилася на 8%

аеропорт Львів

У січні цього року аеропорт "Львів" перевіз на 8% більше пасажирів, ніж цього ж місяця 2015 року.

Про це повідомила прес-служба ДП "МА "Львів" імені Данила Галицького".

Відтак, у січні авіаперевезеннями Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького скористалися 37,7 тис. пасажирів: перевезено 27,7 тис. пасажирів або 73% на міжнародних та 10 тис. осіб або 27% на внутрішніх напрямках.

У порівнянні з показником січня минулого року (34,9 тис.пас.) пасажиропотік зріс на 8%.

Найпопулярнішими напрямками за пасажиропотоком стали Стамбул (SAW, IST), Бориспіль (KBP), Варшава, Хургада і Мюнхен. Зазначимо, у грудні 2015 року лідирували Бориспіль, Стамбул, Хургада.

Кількість рейсів, виконаних у січні 2016 року склала 525, з них 394 (75%) міжнародних і 131 (25%) внутрішніх. У грудні минулого року ці цифри становили: 506 авіарейсів, з них 363 – міжнародних. Топ-5 напрямків за кількістю рейсів: Бориспіль (KBP), Стамбул (SAW, IST), Варшава, Мюнхен, Відень.

Найбільшу кількість пасажирів у гсічні цього року було перевезено авіакомпаніями МАУ, Pegasus Airlines, LOT, Азур Ейр Україна та Turkish Airlines, а найбільше рейсів було здійснено авіакомпаніями: МАУ, LOT, Lufthansa, Austrian Airlines та Атласджет Україна.

Зазначимо, у грудні 2015 року аеропорту "Львів" перевіз 35,9 тис. пасажирів.

Нагадаємо, Тетяна Романовська стала генеральним директором аеропорту "Львів". А нещодавно у аеропорті розкрили 60 випадків вимагання хабарів службовцями закладу на загальну суму понад 10 тисяч доларів.

Також уряд передбачив кошти на реконструкцію аеропорту "Львів" у рамках державної програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.