Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр Львівщини

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:34

У Жидачівському районі вартість оренди землі зросла у 2 рази

Держгеокадастр Львівщини

На земельному аукціоні інвестори орендували майже 190 гектарів земель у Жидачівському районі.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру.

Відтак, 25 лютого та 3 березня у Львові відбулися земельні торги з продажу права оренди сільськогосподарських земель державної власності. На аукціонах було передано в оренду 13 земельних ділянок у Жидачівському районі.

Зокрема, площа земель становить 185,87 га, а термін оренди – 7 років. Інвестори щорічно сплачуватимуть до місцевих бюджетів 576,17 тис грн плати за оренду.

Найдорожчою виявилася ділянка, площею 7 га, у Новострілищанській сільській раді Жидачівського району. Вартість користування землею зросла у 2,2 рази від стартової ціни. Переможець аукціону сплачуватиме до бюджету сільради 4 294 грн за гектар щорічно. На ній він планує вирощувати зернові культури.

«Результати перших земельних аукціонів в цьому році свідчать про зацікавленість потенційних покупців, які готові вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. Ми підготували перелік інвестиційно-привабливих земельних ділянок, які пропонуватимемо для ведення бізнесу», – наголосив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.