Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

umma.ua

Середа, 9 березня 2016, 09:47

ЄС відправлятиме біженців назад до Туреччини

біженці

Туреччина та ЄС майже домовились як боротися із нелегальними перевізниками мігрантів.

Про це повідомляє Euronews.

Туреччина та ЄС може підпишуть угоду щодо вирішення міграційної кризи. Проект документу узгодили напередодні у Брюсселі, а остаточна версія може бути підписана за 7-10 днів.

Зокрема, Туреччина погоджується приймати назад мігрантів, депортованих з країн Європейського Союзу. Водночас ЄС легальними шляхами має провозити з Туреччини до себе біженців з країн, де відбуваються військові конфлікти. Ці домовленості мають на меті зупинити нелегальних перевізників.

"Прем‘єр-міністр Давутоглу підтвердив зобов‘язання Туреччини невідкладно прийняти назад усіх мігрантів, які прибули з турецької території до Греції і які не потребують міжнародного захисту. ЄС надасть Греції підтримку, аби забезпечити швидке і повномасштабне повернення цих людей до Туреччини. Усі ці рішення дають чітко зрозуміти: час нелегальної міграції до Європи скінчився", – заявив голова Європейської Ради Дональд Туск.

Наразі Туреччина просить у Заходу 6 мільярдів євро допомоги для вирішення міграційної кризи.

"Наша мета – перешкоджати нелегальній міграції, боротися з нелегальними перевізниками людей та допомогти тим, хто хоче потрапити до Європи законним шляхом", – наголосив прем‘єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Турецьке суспільство у відповідь на ці домовленості просить про полегшення візового режиму для подорожей до ЄС.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.