Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Соболєв

Субота, 12 березня 2016, 15:50

Після 17 березня Порошенко матиме право на розпуск парламенту

Сергій Соболєв

Нардеп від ВО "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що президент Петро Порошенко матиме можливість розпустити Верховну Раду або вчинити інші дії для виходу України з політичної кризи вже після 17 березня.

Про це він заявив на прес-конференції "Бідність громадян вбиває державу" сьогодні у Львові.

«Як би уряд не хотів довести, що коаліція далі існує, якщо ми відкриємо Конституцію, Закон "Про регламент", а це єдині два документи, які регламентують порядок роботи коаліції, порядок відставки уряду, порядок розпаду коалції й формування нової коаліції, то зрозуміло, що 17 березня – це остання дата, після якої у президента з'являється право або розпустити парламент, або піти на якісь екстраординарні заходи, бо парламент не може працювати без наявності коаліції, більшості», – пояснив Сергій Соболєв.

За словами нардепа, у ВО "Батьківщини" є декілька варіантів виходу з кризи: обрання нового, технократичного уряду, тотальне переформатування коаліції, перезавантаження і парламенту, і уряду.

На його думку, найкращим з трьох варіантів є перезавантаження парламентської коаліції й створення нового уряду. 

«Переобрання уряду – це не самоціль. Ключове рішення – нові правила повинні бути запроваджені у парламенті. Я не пам'ятаю такого, щоб за всю історію України в нас не було співпраці уряду та парламенту. На мою думку, до тих пір, поки залишатиметься схема так званого пропорційного делегування  до уряду, яка є, ми з цієї ситуації ніколи не вийдемо.

Фракція ВО "Батьківщина" консультується з депутатами Самопомочі, Радикальної партії, частиною молодих депутатів з Блоку Петра Порошенка, з групою "Єврооптимісти". Вони до такого перезавантаження готові. Чи готові дві найбільші фракції – Народний фронт і решта Блоку Петра Порошенка? Мені важко сказати. Відповідь на це питання ми знатимемо наступного тижня», – додав Соболєв. 

Зазначимо, що сьогодні  у Львові на "Арені Львів" відбулась партійна нарада депутатів Львівщини, Волині та Тернопільщини від ВО "Батьківщина", організована для налагодження діалогу між нардепами та депутатами місцевих рад. Це вже друга така нарада, попередня відбулась в Сумах.

Окрім політичних питань, бютівці обмінялись думками з питань тарифної політики, комунального господарства, земельних відносин та аграрної реформи, а також бюджету місцевих рад.

«Боротьби з корупцією має розпочатися з вищих щаблів влади, а також потрібно ліквідувати базу для її існування. До тих пір, доки буде база для корупції, яка, на жаль, не змінена завдяки реформам, це і питання дерегуляції, зняття обмежень, реформування галузі охорони здоров’я, освіти, без цього рух вперед неможливий», - наголосив Сергій Соболєв.

Лідер ВО «Батьківщина» на Львівщині Михайло Цимбалюк додав, що для боротьби з корупцією потрібно змінити систему: «На жаль, ми змінюємо людей при старій системі, які з часом волею-неволею з головою входять в цю корупцію. Потрібно змінити саму систему, яка не дасть можливості будь-якому чиновнику не залежно від прізвищ створювати чи чинити корупційні дії».

Нардеп Вадим Івченко наголосив, що розмови уряду про продаж землі в нинішній час – це зрада, адже в теперішній економічній ситуації в Україні робити це неприйнятно, до того ж це порушує законодавчі норми, а саме мораторій на продаж землі.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.