Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

медикаменти

procherk.info

Вівторок, 15 березня 2016, 10:13

На Львівщині у лютому зросли ціни на медикаменти

медикаменти

У лютому, порівняно з січнем цього року, зменшилися ціни на одяг, натомість подорожчала житлово-комунальна сфера та фармацевтика.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відтак, ціни на споживчому ринку Львівської області у лютому 2016 року, порівняно з попереднім місяцем, знизилися на 0,6% (в Україні – на 0,4%), з початку року – зросли на 0,6% (в Україні – на 0,5%).

Одяг і взуття стали дешевшими на 1,2% за рахунок сезонного зниження цін на зимовий асортимент товарів. Зокрема, ціни на взуття знизились на 3,1%, одяг – на 0,1%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 1,1% відбулося за рахунок подорожчання твердого палива (на 7,1%), збільшення вартості оренди житла (на 5,9%) та послуг з утримання і ремонту житла (на 4%), підвищення тарифів на водопостачання (на 1,6%) і водовідведення (на 1,9%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 2%, при цьому фармацевтична продукція подорожчала на 1,9%, амбулаторні послуги – на 1,7%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 0,2% пов’язано зі збільшенням вартості курсів водіїв (на 17,2%), подорожчанням автомобілів (на 8,5%), авіаційних послуг (на 7,9%). Водночас, паливо та мастила подешевшали на 0,7%.

Подорожчання послуг освіти на 3,8% зумовлено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 18,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.