Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісгосп

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:51

Посадовець одного із лісгоспів Львівщини дозволив незаконно вирубати ліс

лісгосп

Через дії інженера одного з лісогосподарств Львівщини було вирубано 300 куб.м лісу вартістю 1,1 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як з'ясували правоохоронці, інженер одного з лісогосподарств Львівщини, не врахувавши матеріали базового лісовпорядкування та не перевіривши вік насаджень, ще у 2014 році виписав лісорубний квиток, на підставі якого було проведено незаконну рубку майже 300 кубічних метрів сосни на площі понад 1 га.

Зазначимо, рубки цих лісів у 2014 та 2015 роках не було передбачено, а вік зрізаних дерев становив 89 років, у той час як вік стиглості для сосни передбачає 101 і більше років.

Відтак, лісгоспу було завдано збитків на більш ніж у 1,1 млн грн.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років та зі штрафом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.