Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

протест селян на Ходорівщині

Субота, 26 березня 2016, 15:51

Селяни перекрили дорогу на Ходорівщині

протест селян на Ходорівщині

Жителі сіл Ліщин та Грусятичі, що поблизу міста Ходорів на Львівщині, перекрили автодорогу Ходорів-Нові Стрілища. 

Учасники акції протесту вимагають повернути землі, що належать радгоспу Академії Наук України села Грусятичі в користування громади.

Про це повідомила прес-служба ЛОО ВО "Батьківщина".

Пайові землі скуповує організація, за якою стоїть діючий народний депутат, що має відношення до цього району. - розповіли селяни.

Зі страйкувальниками зустрівся заступник голови Жидачівської районної державної адміністрації Василь Татарин. "Це питання надзвичайно складне і багато років не вирішується. Нічого з того не буде,"- наголосив посадовець.

Мешканці сіл вимагають зустрітися для діалогу з головою Львівської обласної адміністрації Олегом Синюткою та директором Інституту землеробства і тваринництва західних областей України Академії Наук України.

На місці страйку був депутат Жидачівської районної ради від ВО "Батьківщина" Володимир Ревер. "Звичайно ми на стороні людей. Але нам потрібен час для детального вивчення цього питання. Обіцяємо, в міру наших можливостей, допомогти з юристами та адвокатами, щоб рішення було прийняте в інтересах громади"- наголосив він.

ВО "Батьківщина" першими зреагували на страйк і вже надає юридичну підтримку його учасникам.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.