Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

poltava.pl.ua

Четвер, 31 березня 2016, 11:38

Ціни на газ піднімуться з 1 травня

газопостачання

Уряд відклав на місяць рішення про ціни на газ для населення і ТКЕ

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Було відстрочено до 1 травня ухвалення рішення про визначення нових цін на газ для побутових споживачів і теплопостачальних підприємств, які надають послуги з опалювання і підігрівання води", – йдеться у повідомленні уряду.

Зазначемо, було передбачено, що на період з 1 квітня 2016 року до 31 березня 2017 року уряд окремим рішенням повинен встановити ціни на природний газ для таких споживачів і ціну придбання природного газу в "Укргазвидобування".

Згідно з програмою розширеного фінансування EFF із Міжнародним валютним фондом, передбачалося чергове підвищення цін на газ від 1 квітня у рамках наближення їх до ринкового рівня. 

Уряд ще у середині осені 2015 року поклав на НАК "Нафтогаз України" обов'язок купувати природний газ у своєї дочірньої компанії ПАТ "Укргазвидобування" з метою формування ресурсу для побутових споживачів і виробників тепла для населення.

Згідно з урядовим рішенням, НАК "Нафтогаз України" до 30 квітня 2016 року включно має купувати в ПАТ "Укргазвидобування" видобутий компанією газ за ціною 1,59 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) для його подальшої реалізації населенню на побутові потреби і виробництво тепла.

Нагадаємо, з квітня тарифи на газ мали зрости на 53%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.