Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Радикальна партія України

П'ятниця, 1 квітня 2016, 10:59

Львівські радикали відзвітували про свою роботу

Радикальна партія України

Львівська організація радикальної партії Олега Ляшка розповіла про свою діяльність в органах місцевого самоврядування.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із місця події.

Вперше в історії Радикальної партії львівський осередок по завершенню місцевих виборів делегував 102 депутатів до міських, районних та обласних рад. А на виборах до Ходорівської територіальної об’єднаної громади, що відбулися 27 березня, Радикальна партія набрала 7,5 % голосів.

Відтак львівські радикали прозвітували перед громадськістю про свою депутатську діяльність. 

Незважаючи на те, що фракція Радикальної партії у Львівській облраді представлена лише п’ятьма депутатами, їм вдалося отримати підтримку більшості й ухвалити ряд важливих завдань. Зокрема, питання щодо зниження тарифів на газ для населення та не надання Донецькій та Луганській областям особливого статусу.  

«Завдяки підтримці інших фракцій облради ми підготували звернення до Кабміну та Верховної Ради стосовно зниження тарифів на газ для українців. Ми пропонували ліквідувати таку структуру як Нафтогаз-Україна, яка, на нашу думку, тільки наживається на українських споживачах.Як встановили наші фахівці, тарифи на газ потрібно зменшити мінімум удвічі», – розповів голова фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк.

За його словами, за час роботи в органах місцевого самоврядування львівські радикали активно співпрацювали з мешканцями. Відтак на лікування для жителів області було виділено майже 250 тисяч гривень.

«Зараз люди вже дійшли до зубожіння, адже з такими високими тарифами не можуть собі дозволити найнеобхідніше. До нас поступало дуже багато звернень від мешканців Львівщини, тож за допомогою депутатського фонду нам вдалося виділити близько 250 тисяч гривень матеріальної допомоги, левову частку яких було спрямовано на медичні послуги для наших краян», – підкреслив Юрій Візняк.

Як зазначив Юрій Візняк, до Львівської облради звернулося вже близько 1500 активних місцевих жителів із власними мікропроектами. Проте допомогти всім ініціативним мешканцям зараз не так легко.

«На підтримку таких мікропроектів в обласному бюджеті передбачено 35 мільйонів гривень. Втім цих коштів не вистачає на допомогу навіть тим півтора тисячам людей, а ще через певний час кількість ініціатив збільшиться. Тож фракція Радикальної партії шукає можливість залучити більшу суму коштів для розвитку наших мешканців», – наголосив він.

Депутати від Радикальної партії в області також досягли неабияких результатів у своїй роботі в органах місцевого самоврядування.

У Буській міській раді представляють радикалів троє депутатів. Одним із головних завдань для них є збереження місцевих пам’яток архітектури.

«За нашу каденцію у Буській міськраді ми плануємо провести реставрацію палацу графа Бадені, який зараз у катастрофічному стані. Спочатку він перебував на балансі Міноборони, а з 1998 року його передали Міністерству внутрішніх справ. Зараз ми домоглися, аби пам’ятку архітектури передали буській громаді. Тож ми робитимемо все для того, щоб цей об’єкт відреставруали, і він міг служити місцевим жителям», – зазначив голова фракції в Буській міській раді Юрій Мазур.

У міській раді Мостиськ від Радикальної партії працюють троє депутатів, які активно вирішують проблеми житлово-комунальної сфери.

«З нашої ініціативи цьогоріч проводитимуться ремонтні роботи майже у 25 будинках, зокрема лагодитимуть дахи, фасади, ліквідовуватись можливі проблеми з освітленням. Також на протяжності на 2,5 км у місті замінено бордюри, тротуари та асфальтне покриття», – зауважив голова фракції Мостиської міськради Ярослав Візняк.

Основним питанням для мешканців Червонограду залишається ліквідація шахт та подальше працевлаштування. Зважаючи на те, що левова частка ВВП регіону припадає саме на роботу шахт, четверо депутатів-радикалів у міськраді сприяють відкриттю нових заводів та підприємств.

«У зв’язку з непростою ситуацією щодо червоноградських шахт, ми шукаємо шляхи розвитку міста, адже це можливо лише при залученні інвестицій у регіон. Рано чи пізно наші вугільні надра вичерпають себе, відтак потрібно думати, де працевлаштовувати наших людей, коли прийде таких час», – розказав голова фракції у Червоноградській міськраді Петро Василишин.

А депутатам від Радикальної партії у Миколаєві вдалося навіть не допустити махінацій з грішми Водоканалу. За численної підтримки містян радикали ліквідували конфлікт.

«Також дуже активно працює член нашої фракції у медичній комісії. Зараз першочерговим завданням у Миколаєві є добудова акушерського корпусу та відкриття перинатального центру. Більше того, з нашої ініціативи було виділено кошти з бюджету на купівлю рентген-апарату», – підкреслив голова фракції Миколаївської райради Роман Бліха. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.