Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

ua.korrespondent.net

Понеділок, 4 квітня 2016, 15:21

ЄС відправляє біженців до Туреччини

біженці

Відсьогодні Туреччина та ЄС розпочали обмін мігрантами: до турецького порту Дікілі прибула перша група нелегалів, вивезених з грецьких островів Лесбос та Хіос.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, йдеться по першу хвилю повернення біженців, здебільшого громадян Пакистану та Бангладешу, в рамках угоди, укладеної між ЄС та Туреччиною 18 березня.

Угода про повернення мігрантів передбачає вивезення до Туреччини нелегалів, які потрапили на грецьку територію після 20 березня. Таких в Греції, за підрахунками, – близько 6 тисяч.

З Дікілі нелегалів перевозитимуть до таборів біженців поблизу кордону з Сирією.

Згідно з угодою, за кожного повернутого до Туреччини мігранта ЄС прийматиме одного сирійського біженця. Загальна кількість обмежена 72 тисячами людей, які будуть розподілені серед європейських держав.

У рамках цієї домовленості зі Стамбула до німецького Ганновера сьогодні прибув літак з першою групою з 16 сирійців на борту. Цього дня "Турецькі авіалінії" мають доправити до Німеччини ще одну групу сирійських мігрантів.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.