Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

Середа, 6 квітня 2016, 14:10

Об'єднані громади самі розпоряджатимуться державними коштами

об'єднані громади

Об’єднані громади можуть подавати заявки на проекти, які планують реалізувати за рахунок державної субвенції.

Про це повідомила прес-служба Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Зокрема, Мінрегіон затвердив форму заявки на проект, який може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

«Органи місцевого самоврядування об’єднаних громад вже можуть готувати і подавати до Мінрегіону заявки на проекти, які вони планують реалізувати за рахунок державної субвенції. Ми надали їм шаблон подання документів та необхідних додатків, який має спростити обробку заявок і прискорити процес виділення коштів», – зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

Об’єднані громади отримають субвенцію і самі вирішать, на які інфраструктурні проекти витратять ці кошти. Державна субвенція складає мільярд гривень.

Субвенція розподілилися між 159 об’єднаними громадами в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн грн – для найбільшої.

Нагадаємо, Новокалинівську і Тростянецьку громади визнали найбагатшими на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.