Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Радехів

iloveukraine.com.ua

Четвер, 7 квітня 2016, 09:50

Радехів та Сокаль залишилися без фінансування ДФРР

Радехів

Громадські організації Радехівського та Сокальського районів Львівщини вимагають перерозподілити кошти Державного фонду регіонального розвитку.

5 квітня 2016 року громадські організації Радехівського та Сокальського районів Львівщини звернулися до віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко щодо ситуації, яка склалася навколо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку держбюджету.

Під зверненням підписалися "Агенція розвитку Радехівщини", "Радехівська районна організація профспілки працівників освіти та науки", ГО "Агенція юридичної допомоги", ГО "Патріотичні ініціативи", ГО "Громада та ініціатива", ГО "Центр розвитку громад "Світанок".

"За чисельністю населення наші обидва райони складають біля 6% від населення Львівської області, а за прощею понад 12%. Отже при рівномірному розподілі фінансового ресурсу на розвиток громад наших районів справедливо очікувати від 12 млн до 27 млн грн. Нашим районам подано 10 проектів на загальну суму понад 36 млн грн, однак не був відібраний жоден", – йдеться у зверненні.

Натомість на розвиток окремих районів, як заявляють громадські активісти, особливо тих, які знаходяться навколо Львова чи в прикордоній зоні, регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору виділила від 14 до 17 млн грн, а одному з них навіть 42 млн грн.

Відтак, громадські організації просять збалансувати розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку для Львівщини, зокрема, в частині Радехівського та Сокальського районів та переформувати перелік інвестиційних проектів, які сформувала регіональна комісія.

"При розроділі коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Львівської області на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих регіонів просимо врахувати депресивний стан Радехівського та Сокальського районів", – йдеться у зверненні.

Також громадські активісти запропонували, щоб при формуванні Львівською обласною радою та Львівською ОДА регіональної комісії для відбору проектів, долучити до неї незалежних експертів.

Нагадаємо, Державний фонд регіонального розвитку у 2016 році становить 222,5 млн грн.

Під час першого засідання конкурсної комісії з відбору інвестиційних програм та проектів, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, райони області подали 259 проектів на загальну суму майже 1,9 млрд грн.

Як зазначила перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин на сесії Львівської облради, 11 березня закінчився прийом заявок на конкурс мікропроектів, які будуть реалізуватися з бюджету області. Цього року було прийнято 1429 заявок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.