Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівобленерго

Львівобленерго

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:19

Львівобленерго встановлює штучні гнізда для боривітра

Львівобленерго

Сьогодні перші штучні гніздівлі для боривітра уже встановили на лініях електропередачі у Яворівському районі.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Львівобленерго".

Зокрема, неподалік села Мальчиці бригада Страдчівської ЕД-2 змонтувала на опорах п’ять штучних гніздівель для боривітра. "Домівки" для птахів та кріплення енергетики виготовили власноруч.

Ініціативу захисту хижого птаха роду соколів – боривітра, який виловлює гризунів, львівські енергетики та орнітологи перейняли в Польщі.

"Керуючись досвідом польських колег ми виготовили гніздівлі, придумали кріплення. Тепер будемо чекати на результат нашої роботи", – зазначив начальник Яворівського РЕМ Петро Дида. 

Нагадаємо, що львівські енергетики та орнітологи продовжують опікуватись лелеками. Ще понад сім десятків лелечих родин отримали цьогоріч нові оселі – платформи на опорах ліній електропередачі.

Загалом з 2005 по 2016 рік працівниками ПАТ "Львівобленерго" було збережено понад 1200 лелечих родин, яким встановили платформи на опорах ліній електропередачі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.