Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Стільське городище

iloveukraine.com.ua

Понеділок, 11 квітня 2016, 15:27

На Львівщині приватизовують землі "Стільського городища"

Стільське городище

Директор історико-культурного заповідника "Стільське городище" Орест Корчинський повідомив про приватизацію та руйнування земель заповідника.

Про це йдеться у протоколі засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради від 23 березня 2016 року.

Відтак, 1 березня цього року директор Адміністрації історико-культурного заповідника "Стільське городище" Орест Корчинський звернувся до Львівської обласної ради щодо незаконного вилучення та приватизації земель заповідника.

Зазначимо, ще минулого року на місці древнього городища – пам'ятки національного значення VIII-X століть – вирили котлован для озера. У результаті зруйновано частину унікальної пам'ятки на площі близько 1 га.

Тоді ж Корчинський, відкривач і головний дослідник пам’ятки, надіслав листа народному депутату України Тарасу Батенку з вимогою зупинити руйнування пам'ятки, однак ситуації наразі не змінилася.

У березні члени комісії підтримали повторне внесення до порядку денного сесії обласної ради питання "Про внесення змін до рішення від 15.09.2015 "Про створення історико-культурного заповідника "Стільське городище", однак на сесії, яка відбулася 29 березня, депутати його не розглядали.

Нагадаємо, 15 вересня 2015 року депутати проголосували за створення у Миколаївському районі заповідника "Стільське городище".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.