Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

Середа, 13 квітня 2016, 11:20

У березні на Львівщині знизилися ціни на авто

авто

У березні, порівняно з лютим цього року, збільшилися ціни на одяг і взуття, подорожчала житлово-комунальна сфера, однак подежевшали авто.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Відтак, ціни на споживчому ринку Львівської області у березні 2016 року, порівняно з попереднім місяцем, підвищились на 1,8% (в Україні – на 1%), з початку року – на 2,4% (в Україні – на 1,5%).

Зокрема, одяг і взуття стали дорожчими на 12,1%, у тому числі: взуття – на 15,1%, одяг – на 10,3%.

Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 2,8% відбулося головним чином за рахунок подорожчання електроенергії (на 25,2%), підвищення тарифів на водопостачання (на 2,8%) і водовідведення (на 3,2%).

Водночас ціни на тверде паливо знизились на 11,2%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла подорожчали у цілому на 1,8% за рахунок зростання цін на домашній текстиль (на 3,2%), меблі (на 2,5%), побутову техніку (на 1,7%).

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,4% пов’язано із подорожчанням запчастин до автомобілів (на 10,3%), палива і мастил (на 2,2%). Зросла вартість перевезення авіаційним транспортом (на 9,3%) та залізничним транспортом (на 2,6%).

Водночас, подешевшали автомобілі на 3,3%.

У сфері відпочинку і культури підвищення цін на 2,4% головним чином зумовлено зростанням вартості туристичних послуг на 17,7%. Разом з тим, на 2,3% подорожчала аудіо- та відеотехніка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.