Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

bbc.com

Середа, 20 квітня 2016, 11:28

Туреччина вимагає у ЄС безвізовий режим через біженців

біженці

Анкара погрожує розірвати угоду з Євросоюзом про відправлення назад нелегальних мігрантів, якщо ЄС не полегшить візовий режим для турецьких громадян.

Про це повідомляє Еuronews.

Водночас Туреччина обіцяє приймати назад біженців з Європи, для того, щоб її громадяни в‘їжджали до Шенгену без віз.

"Туреччина повинна тепер виконати всі інші умови, для того щоб Єврокомісія могла ухвалити свою пропозицію найближчими місяцями. Лібералізація візового режиму є питанням критеріїв. І критерії стосовно Туреччини не буде послаблено", – наголосив керівник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Зі свого боку турецький прем‘єр-міністр Ахмет Давутоглу попереджає, що його країна не дотримуватиметься своїх зобов‘язань з прийому назад нелегальних мігрантів, якщо ЄС не виконає обіцяне.

"Я, як і раніше, сподіваюся, що візи скасують уже в червні. Якщо цього не буде, то очевидно, що не можна очікувати від Туреччини здійснення своєї частини плану", – зазначив Ахмет Давутоглу.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.