Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт вулиць

city-adm.lviv.ua

Четвер, 21 квітня 2016, 11:44

Швидкість на деяких вулицях Львова обмежать до 20 км/год

ремонт вулиць

У місті облаштовують «вулиці заспокоєного руху», швидкість руху транспорту тут буде обмежена до 20 км/год.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, у районі триває ремонт вулиць Корейської та Зубрицького. Дорожнього покриття на цих вулицях ніколи не було, а після закінчення всіх робіт вони стануть «вулицями заспокоєного руху».

«Вулиці визнаються як пішохідні зони з облаштуванням відповідними дорожніми знаками. Дорожнє покриття замощують «римським каменем. Також тут влаштували дощоприймачі», – зазначив Іван Лозинський.

Також тут облаштовано три пари шикан – овальних виступів на проїзній частині, що змушуватимуть водіїв гальмувати та об’їжджати їх зигзагами.

«Ці вулиці перескочили відразу кілька етапів свого розвитку – було вирішено: якщо мостити покриття – то мостити його по-новому, з новим поглядом на вулицю. Корейську та Зубрицького вирішено зробити на одному рівні, а щоб гарантувати безпеку пішоходам – треба робити різні фізичні заходи обмеження швидкості. Це шикани вздовж вулиць і «берлінська подушка» на початку вул. Корейської, яка в цьому місці є звуженою», – наголосив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Роботи виконує підрядна організація «Гарантспецбуд-Захід». Облаштовувати вулиці розпочали 14 березня, а закінчити планують 30 травня.

Вартість робіт на вул. Корейській складає 1 млн 106 тис грн, а на вул. Зубрицького – 934 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.