Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

slavpeople.com

Четвер, 12 травня 2016, 12:15

Туреччині відмовили у безвізовому режимі з ЄС

Євросоюз

Європарламент відмовився розглядати безвізовий режим з Туреччиною.

Про це повідомляє Euronews.

Вчора Туреччина знову відмовилася виконати вимоги Брюсселя і внести зміни до свого антитерористичного законодавства, відтак, Європарламент відтермінував розгляд безвізового режиму з Туреччиною.

Зазначимо, турецький уряд наполягає, що антитерористичне законодавство необхідне для боротьби з курдськими сепаратистами на своїй території та ісламістами у сусідніх Сирії та Іраку.

"Зміни до антитерористичного законодавства є абсолютно неможливими. Крім того, ми вважаємо, що наш закон відповідає європейським стандартам", – заявив турецький міністр у справах ЄС Волкан Бозкир.

Євросоюз вимагає від Туреччини звузити юридичне визначення тероризму, а також внести зміни до низки інших законів, аби адаптувати їх до європейських норм.

"Інтерпретація цих законів настільки широка, що, на нашу думку, деякі заходи стосуються не безпосередньо боротьби з тероризмом, а, наприклад, свободи слова та ЗМІ", – наголосив очільник Європарламенту Мартін Шульц.

Однак ця ситуація ставить під загрозу раніше досягнуту між ЄС та Анкарою угоду, згідно з якою Туреччина погоджується приймати у себе мігрантів в обмін на безвізовий режим та фінансову допомогу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.