Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Самбір

uaoc-ls.com

Середа, 18 травня 2016, 10:34

У Самбірському районі планують зменшити кількість об'єднаних громад

Самбір

На території Самбірського району уже створені вісім об'єднаних громад: Воле-Баранецька, Луківська, Вільшаницька, Бісковицька, Чуквянська, Новокалинівська, Дублянська, Бабинська.

Про це повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, у рамках обговорення проекту перспективного плану Самбірського району, було запропоновано об'єднати існуючі громади та створити нові через незадовільні фінансові показники декількох громад району.

Було запропоновано створити такі громади:

Самбірська міська об’єднана територіальна громада об'єднає 24 населених пунктів, чисельність населення – 48 607 мешканців, доходи – 297 090 тис грн, видатки – 276 005 тис грн. У цю громаду пропонувалося включити дві із існуючих громад – Чуквянську і Вільшаницьку.

Рудківська об’єднана територіальна громада об'єднає 32 населених пунктів, чисельність населення – 24 362 мешканців, доходи – 69 753 тис грн, видатки – 65 286 тис грн. У Рудківську громаду також планувалося включити вже існуючу – Луківську.

Воютицька об’єднана територіальна громада: доходи – 19 663 тис грн, видатки – 17 812 тис грн.

Стрілковицька об’єднана територіальна громада об'єднає 8 населених пунктів, чисельність населення – 5 131 мешканців, доходи – 17 710 тис грн, видатки – 15 005 тис грн.

Мешканці Самбірщини проти такого розподілу громад, однак вони погодилися, якщо їм не вдасться покращити фінансові показники, вони подумають про приєднання до інших громад.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Додамо, у Перемишлянському районі планують створити дві громади, а уГородоцькому – три, у Бродівському – п'ять, у Миколаївському – чотири, у Радехівському – шість.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.