Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

telegraf.com.ua

Четвер, 19 травня 2016, 11:44

Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ

Верховна Рада

У рамках закону про декомунізацію Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ в Дніпро.

Сьогодні 234 народних депутатів проголосували за постанову про перейменування Дніпропетровська у Дніпро.

"Свою теперішню назву Дніпропетровськ в 1926 році місто отримало за назвою ріки та на честь партійного, більшовицького та радянського діяча, керівника революційного руху та голови ЦВК УРСР – Г.І. Петровського, який згодом став одним з ініціаторів організації Голодомору 1932-33 років. Назва несе у собі символіку комуністичного режиму і, згідно закону, має бути змінена", – йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Зазначимо, станом на лютий цього року Україні було перейменовано у рамках декомунізації 47% радянських назв: 1028 вулиць в обласних центрах та п'ята частина міст отримали нові назви.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.