Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Золочів

skyscrapercity.com

П'ятниця, 20 травня 2016, 09:55

У Золочівському районі планують створити чотири об'єднані громади

Золочів

На території Золочівського району будуть чотири об'єднані громади: Золочівська, Червоненська, Поморянська, Глинянська.

Про це повідомляє Офіс реформ. Львівщина на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, у рамках обговорення проекту перспективного плану Золочівського району, було вирішено створити чотири об'єднані громади.

Львівська облдержадміністрація та Офіс реформ запропонували створити у Золочівському районі 4 об'єднані територіальні громади.

Золочівська міська об’єднана територіальна громада об'єднає 56 населених пунктів, чисельність населення – 
45 866 мешканців, доходи  176 793 тис грн, видатки  144 953 тис. грн.

Червоненська сільська об’єднана територіальна громада об'єднає 14 населених пунктів, чисельність населення – 6 132 мешканців, доходи – 17 782 тис грн, видатки – 15 822 тис грн.

Поморянська селищна об’єднана територіальна громада об'єднає 21 населений пункт, чисельність населення – 7 092 мешканців, доходи – 21 699 тис грн, видатки – 21 718 тис грн.

Глинянська міська об’єднана територіальна громада об'єднає 21 населений пункт, чисельність населення – 8 927 мешканців, доходи – 33 515 тис грн, видатки – 33 295 тис грн.

Також сільські голови сіл запропонували створити громади з центром у Сасові, Білому Камені та Куровичах, а ось голова Золочівської РДА Володимир Недзельський виступає за скорочення кількості громад на території району до двох.

Наразі депутатам районної ради потрібно протягом 10 днів узгодити свої позиції щодо кількості громад на території району та надати свої пропозиції у Львівську ОДА.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Додамо, у Перемишлянському районі планують створити дві громади, а уГородоцькому – три, у Бродівському – п'ять, у Миколаївському – чотири, уРадехівському – шість, у Кам'янка-Бузькому – чотири.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.