Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 20 травня 2016, 11:19

Львівського медика спіймали на хабарі у 12 тисяч

хабар

Завідувач кардіологічного центру однієї із лікарень Львова вммагав 12 тисяч гхабара від родичів пацієнта за кардіостимулятор.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Зокрема, 18 травня правоохоронці затримали завідувача одного з відділень Львівського обласного державного клінічного лікувального – діагностичного кардіологічного центру, який одержав від родичів пацієнта 10 тис грн хабара та платіжний чек про перерахування 2 тис грн на розвиток лікарні.

Гроші лікар вимагав за кардіостимулятор, який повинен надаватися безкоштовно, сприяння у проведені операції та оформленні виписки.

Зазначимо, у кабінеті лікаря поліцейські вилучили ще 17,9 тис грн, 100 доларів та 20 евро, а про вимагання хабара правоохоронцям розповіли родичі пацієнта.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Лікаря було затримано. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.