Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

субсидії

np.pl.ua

П'ятниця, 20 травня 2016, 14:32

Монетизацію субсидій запровадять наступного року

субсидії

Новий механізм монетизації субсидій може запрацювати наприкінці наступного опалювального сезону.

Проце повідомила прес-служба уряду.

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, вже наприкінці наступного опалювального сезону може запрацювати нова система, заснована на принципі особистих рахунків.

"В Україні 5,5 млн субсидіантів. Вони мають бути верифіковані, отримавши особисті рахунки. Ми пропонуємо країні і суспільству подолати шлях, яким вже пройшли Польща, Литва, Латвія, які впровадили механізми енергоефективності й утричі зменшили енерговитрати", – зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що механізм державної підтримки, який пропонується, діє за принципом: кожна людина, яка потребує субсидію – отримує захист від держави, а той, хто може сплачувати – отримує мотивацію забезпечити власну енергоефективність через компенсацію витрат від держави в розмірі 30% або 40%.

"Діюча система субсидій, забезпечивши людину компенсацією плати за комунальні послуги, не мотивує заощаджувати. Людина не відчуває потребу економити, тим більше, витрачатися на енергоефективні заходи. Натомість зекономлені споживачем кошти, мають бути монетизовані й використані на енергоефективні заходи. Коли людина усвідомить, що зекономлена субсидія – це її власні кошти, які вона може використати, тоді в неї і з'явиться мотивація", – заявив Геннадій Зубко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.