Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

палац Бадені

facebook.com

Середа, 25 травня 2016, 13:14

Палац Бадені перейде громаді Буська

палац Бадені

МВС передає у власність територіальної громаді Буську палац Бадені, історичну та архітектурну пам'ятку.

Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Як на мене, Кабмін прийняв історичне рішення. Тепер палац буде використовуватися, як належне: він стане туристичним центром, відреставрованим музейним комплексом, буде берегти історію свого часу і міста, та радувати гостей", – наголосив Арсен Аваков.

Зазначимо, палац збудували у 1810 році, та до 1876 він служив резиденцією вельможих осіб. У 1876 маєток перейшов у власність графа Бадені.

У 1950-х роках минулого століття міністерство оборони СРСР розмістило там казарми. Військова частина була розформована у 2004 році, однак маєток простояв порожнім ще 5 років, після чого його передали на баланс МВС.

У 2009 році міністерство планувало зробити в ньому пункт для нелегальних мігрантів, але громадськість Буська хотіла зберегти історичну пам'ятку і виступила проти.

За весь цей час палац Бадені продовжував руйнуватися, адже питання із реставрацією його через невизначеність не вирішила ні місцева влада, ні МВС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.