Львівська облрада виділила кошти на водопровід та зарплату працівникам "Львів ТБ"

Середа, 1 червня 2016, 14:38

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили зміни до обласного бюджету на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос, у зв’язку зі зміною цін на природний газ для населення збільшать обсяг субвенції з держбюджету для надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 392,7 млн грн.

З 1 грудня 2016 року також збільшать розмір прожиткового мінімуму та субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям. Для цього додатково передбачили 10,5 млн грн.

Відтак, через збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 грудня до 1600 грн, пропонується виділити на оплату праці працівникам обласного підпорядкування 5 млн грн та збільшити видатки на виплату заробітної плати працівникам ветеринарних лікарень і ветеринарних лабораторій (4,5 млн грн), професійно-технічних навчальних закладів (3,8 млн грн).

Зазгалом з обласного бюджету на реалізацію державних і регіональних галузевих програм виділено додатково 25,4 млн грн. З них 11,1 млн грн – на співфінансування придбання шкільних автобусів у рамках програми розвитку освіти Львівщини, 1,1 млн грн – на реалізацію комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО, їх родин та родин Героїв Небесної Сотні, 1,4 млн грн – для надання одноразової грошової допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних сімец.

Ще 7,5 млн грн дадуть для часткової компенсації відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів, 3 млн грн – на конкурс мікропроектів місцевого розвитку, 1 млн грн – на виплату заробітної плати працівникам КП "Львів-ТБ", 0,1 млн грн – на будівництво водопроводу в селі Керниця Городоцького району, 0,2 млн грн – на реалізацію програми газифікації населених пунктів Львівської області.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали кандидатури на посади чотирьох керівників комунальних підприємств, яких відібрали на конкурсі.

Мітки: Львівська обласна рада