Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 3 червня 2016, 17:34

Зафіксовано рух сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі

Грибовицьке сміттєзвалище

Рятувальники ведуть моніторинг руху зсуву, який стався внаслідок тріщини на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це стало відомо журналістам Варіантів на місці.

За результатами спостережень геодезиста, що працює на сміттєзвалищі, зсув рухається 1 см щопівгодини. Довжина цієї тріщини – майже 100 метрів. Рятувальники наразі не ведуть робіт по гасінню локальних займань сміття внаслідок ризику повторного зсуву. Він може значно ускладнити пошуки інженера-еколога ЛКП "Збиранка". 

За словами рятувальників, будь-які роботи по гасінню пожежі у верхній частині сміттєзвалища можна проводити лише шляхом гасіння відкритого вогню та перемішування сміття.

Вони пояснили, що варіант гасіння авіатехнікою недоречний, оскільки після моментального потрапляння великої кількості води у верхню частину сміттєзвалища, зросте ризик зсуву сміття, яке при потраплянні до озера інфільтрату, значно підніме в ньому рівень рідини або прорве дамбу.

Нагадаємо, що вчора начальник відділу зв'язків із громадськістю Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев у коментарі Варіантам повідомив про те, що рух просідання смітя внаслідок тріщини припинився.

Зараз пошукові роботи працівника ЛКП "Збиранка" тривають ще 30 травня. Тоді під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинуло троє надзвичайників і також еколог, працівник ЛКП "Збиранка".

Як стало відомо вчора, діти загиблих рятівників зможуть отримувати щомісячну стипендію у розмірі 4000 гривень. 

А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 10 – на сміттєпереробний завод.

Детальніше дізнатися про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі можна у фоторепортажі, в якому також можна знайти й дрон-відео.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.