Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 7 червня 2016, 11:42

У Львові не можуть визначитися з ділянкою для будівництва сміттєпереробного заводу

Грибовицьке сміттєзвалище

Із 23 територій для будівництва сміттєпереробного заводу наразі вибрали 12 ділянок.

Про це повідомив сьогодні на сесії Львівської обласної ради директор Львівської обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України Роман Павлів.

За його словами, Держсанепідемслужба проводила огляд можливих територій, на яких могли б спорудити новий сміттєпереробний завод: із 23 територій 12 екологи дали позитивне заключення, але це питання ще остаточно не вирішене.

"На території Грибовицького сміттєзвалища забруднення солями важких металів ґрунту, поверхневих і підземних вод перевищує норму від 2 до 10%. Це призводить до великої захворюваності населення. У 50 разів перевищують показники по захворюваннях органів дихальної системи, у 25 разів –кровоносної системи. Рівень онкозахворювань теж збільшився, але показники не перевищені", – зазначив Роман Павлів.

Нагадаємо, через трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі тепер відходи зі Львова вивозять на невеликі сміттєві полігони області.

Грибовицьке сміттєзвалище оголосять зоною техногенної катастрофи. А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Відтак рекультивацію сміттєзвалища планують доручити "Львівспецкомунтрансу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.