Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 8 червня 2016, 11:26

Дим з Грибовичів несе на Дубляни, – Гулик

Грибовицьке сміттєзвалище

Дим від пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі покриває Дубляни.

Сьогодні Варіанти розмовляли з заступником виконавчого директора ТРК "Львів", члена Національної спілки журналістів України Ігорем Гуликом про ситуацію, яка склалася із Грибовицьким сміттєзвалищем.

Зокрема, вчора у Грибовичах знову зайнялося сміття.

"Вчора я бачив сильний стовп диму, його добре видно із Галицького перехрестя. Вчора дим йшов на вул. Миколайчука, район Топольної, а сьогодні він змінив напрямок та йде на Дубляни", – розповів Ігор Гулик.

Наразі мешканців села попереджають через сильне задимлення не відводити дітей у садочки.

"Проблему Грибовичів треба вирішувати комплексно: рекультивувати сміттєзвалище та будувати сміттєпереробний завод, інакше ми матимемо другі Грибовичі. Однак, у першу чергу потрібно поставити крапку у пожежі, тому що люди дихають цим димом, та загрозі зсувів. Це те, що треба вирішити найближчими днями.

У другу чергу – братися за рекультивацію сміттєзвалища та будувати сміттєпереробний завод. Ми не знаємо, що відбудеться з гудронами, там великі маси води, а зсув сміття може порушити дамбу. А ось фінальною крапкою виріщення цієї катастрофи має стати покарання тих, хто її спричинив", – наголосив Ігор Гулик.

Усю розмову можна прослухати на сторінці Варіантів у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.