Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 9 червня 2016, 15:55

Результати замірів повітря у Львові: небезпеки немає

Грибовицьке сміттєзвалище

Лише незначний вплив відчувається біля полігону у Грибовичах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, сьогодні хімічна лабораторія ЛКП «Адміністративно-технічне управління» оголосила результати аналізів проб повітря на забруднюючі речовини.

«Ми відбирали проби у трьох точках:  при  в’їзді на територію полігону (на відстані 20 м від траси Львів-Жовква), у самих Грибовичах, поблизу максимального джерела горіння і на межі Львова, біля житлового будинку, найближче розташованого до полігону – на вул. Щурата, 27. Заміри брали на наявність таких забруднюючих речовин, як вуглецю оксид, азоту оксид, азоту діоксин, ангідрид сірчистий,сірководень, аміак, сірчана кислота та недиференційований пил. Результати аналізу повітря показали, що на трьох  контрольних точках вміст забруднюючих речовин, на момент відбору проб, не перевищував нормативів максимально разових гранично допустимих концентрацій», – наголосив керівник лабораторії ЛКП «Адміністративно-технічне управління» Ігор Гуменний.

Однак, за його словами, оцінка результатів замірів повітря, яка була проведена згідно державних санітарних правил, показала, що на двох контрольних точках ступінь небезпечності забруднення – слабко небезпечний, а на третій контрольній точці – безпечний.

«Тобто, незначний вплив відчувається лише біля полігону у Грибовичах, відтак рекомендуємо перебувати на вулиці не більше двох діб. Проте на Львів відчутного впливу немає, тут безпечно», – додав Ігор Гуменний.

Нагадаємо, 7 червня виникла пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі. Вчора для її гасіння було вирішено використати авіацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.