Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

credo-ua.org

Четвер, 9 червня 2016, 16:54

Вишеградська четвірка просить ЄС допомогти Україні

Євросоюз

Країни Вишеградської четвірки попросили Євросоюз виділити Україні гроші на допомогу переміщеним особам.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, під час саміту групи лідери країн Вишеградської четвірки, а саме Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини склали звернення  дог олови Єврокомісії і наголосили, що готові працювати з українськими державними органами, щоб розв‘язати проблему вимушених переселенців зі Сходу.

Крім того, члени Вишеградської четвірки застерегли Велику Британію від можливого виходу з ЄС в результаті референдуму 23 червня.

«Я вважаю, що і для Євросоюзу, і для Великої Британії буде серйозною втратою, якщо британці вирішать йти своїм окремим шляхом. Їхній вихід послабить ЄС», – наголосив чеський прем‘єр-міністр Богуслав Соботка.

У своєму зверненні до Єврокомісії щодо України члени Вишеградської групи також наголосили, що станом на березень цього року кількість переміщених осіб перевищила 1 млн 700 тис, і наразі немає підстав вважати, що конфлікт на Сході припинеться у найближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.