Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Квятківський

ua.112.ua

Середа, 15 червня 2016, 16:20

Львівські ГО проти призначення нового прокурора

Юрій Квятківський

Представники Громадської люстраційної ради Львівщини звернулися до Юрія Луценка з вимогою не призначати нового прокурора області.

Про це повідомляє Громадська Люстраційна Рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Громада Львівщини просить вас не призначати жодного кандидата, без попреднього обговорення і погодження з громадськістю. Ми втомилися від маніпуляцій, які проводять з Львівським регіоном щодо кандидатур прокурорів", – йдеться у зверненні.

Представники громадських організацій, що входять в Громадську Люстраційну Раду, заявляють, що лише нещодавно вдалося налагодити роботу громадськості з прокуратурою, та очікують від нового генпрокурора, що він погодить кадрову комісію при прокуратурі Львівської області.

"Це дасть змогу громадськості публічно впливати на процес призначень і можливо з цього почнеться справжній процес реформування кадрів прокуратури. Вимагаємо не призначати ніяких нових прокуроів з сумнівним минулим", – йдеться у зверненні.

Зазначимо, завтра генпрокурор Юрій Луценко планує представити нового прокурора Львівщини Юрія Квятківського, який до цього (з квітня 2015 року) очолював прокуратуру Луганської області.

Раніше Юрій Квятківський був заступником прокурора Київської області, а до цього обіймав керівні позиції в МВС Київщини.

Нагадаємо, наразі прокурором Львівщини є Віталій Мякішев з Житомирщини, якого призначили на цю посаду 31 березня цього року. На зустрічі з громадськими активістами, які були проти прокурора не з області, зірвали офіційне представлення Мякішева. В свою чергу він заявив, що подасть у відставку, якщо львів'яни доведуть будь-яку його причетність до незаконних діянь чи бандитських угрупувань.

З грудня 2014 року прокурором Львівської області був Роман Федик. Про його звільнення стало відомо 21 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.