Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Російський культурний центр

Середа, 15 червня 2016, 17:23

Російський культурний центр у Львові не приватизовуватимуть

Російський культурний центр

Російський культурний центр депутати Львівської облради виключили зі списку об'єктів приватизації.

Про це повідомив кореспонденту Варіантів голова постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Львівської облради Ігор Комарницький.

"Російський культурний центр давно виключили зі списку об'єктів. Ніякої приватизації не буде. Так вирішили депутати на сесії. Кожен із них має своє бачення, відповідно й кожен по-своєму голосує", – зазначив Ігор Комарницький.

За його словами, депутати Львівської облради можуть викреслити із переліку об’єктів приватизації будь-яку нерухомість, що з тієї чи іншої причини їм вона не подобається. 

Відтак Ігор Комарницький не зміг пояснити, чому саме Російський культурний центр, який розташований на вул. Короленка, 1а, було виключено зі списку об'єктів приватизації.

"Боюсь, що ніхто цього пояснити не зможе. Так вирішили депутати, але чому так сталось, невідомо. Хіба можна комусь у душу заглянути? Взагалі Російський культурний центр зараз перебуває у занедбаному стані, я думаю, що туди потрібно шукати інвестора. Але рішення прийняли геть інше", – додав Ігор Комарницький.

Ставити ще раз питання про приватизацію Російського культурного центру цього року профільна комісія облради не збирається.

Зазначимо, у список об'єктів приватизації на 2016 рік Російський культурний центр включили ще наприкінці березня. 

27 травня у Львівській облраді відбулись громадські слухання щодо приватизації цих об'єктів, на яких депутати пересварились через те, що не могли правильно порахувати їхню кількість. 

А на сесії облради 31 травня депутати затвердили список приватизаційного майна, втім уже без Російського культурного центру. 

Згодом на сесії Львівської обласної ради, яка відбулась 7 червня, 52 депутати вирішили питання "Про звіт тимчасової контрольної комісії для вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням Львівської обласної ради за адресою: вул. В. Короленка, 1а, м. Львів" перенести на наступну сесію.

Нагадаємо, приміщення колишнього кінотеатру на вул. Короленка у Львові ще у 1990 році Львівська облрада передала в оренду Товариству друзів російської і української культур ім. О. Пушкіна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.