Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 15 червня 2016, 18:24

Водіїв авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть два тижні

пункт пропуску

Через страйк польських митників, який триватиме орієнтовно два тижні, водіїв авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть за протермінування терміну перебування на Україні на один день.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Сьогодні більшість транспортних засобів, які накопичилися на прикордонних пунктах пропуску, є транспортом з тимчасовим перебуванням на території України, який повинен в п’ятиденний термін покинути територію держави. Оскільки ми не можемо внести зміни до законодавства, Львівська митниця у разі допущення такими людьми порушень не буде на них накладати фінансові санкції, а складатиме попередження", – заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Ситуація з польської сторони має врегулюватися за два тижні.

Як пояснив в. о. начальника Львівської митниці Володимир Шокало, така ситуація на пунктах пропуску склалася через те, що на рівні міністерства фінансів Польщі вирішується питання про ліквідацію митниць і приєднання їх до податкових інспекцій.

"Польські митники таким чином борються за свої права. Вони влаштували так званий "італійський страйк", коли митні процедури здійснюються максимально прискіпливо і  в максимально допустимих часових межах. 20 червня має засідати уряд Польщі, під час якого буде вирішуватися питання щодо подальшої діяльності польських митних служб", – наголосив Володимир Шокало.

Зазначимо, зараз на українсько-польському кордоні біля пунктів пропуску утворилися великі черги авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.