Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медикаменти

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 17 червня 2016, 10:59

Порошенко підписав закон про держреєстрацію ліків

медикаменти

Петро Порошенко підписав закон щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

За словами президента, з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів.

"Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості", – наголосив Петро Порошенко.

Він додав, що цим законом перекривається канал фінансування корупції в Україні та можна залучати відомі фармакологічні компанії, які відмовлялися платити хабаря. Також ухвалення закону є першим кроком до запуску системного реформування всієї сфери охорони здоров'я. 

Як зауважила виконавчий директор благодійного фонду "Пацієнти України" Ольга Стефанишина, завдяки закупівлі ліків через міжнародні організації" вже вдалося зекономити майже 1 млрд грн.

"80% українців зараз не можуть собі купити базові ліки у аптеці, бо вони дорогі, бо їх немає. Не дивно, що перші кроки в реформі охорони здоров’я стосуються саме ліків", – підкреслила Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, закон про відміну повторної сертифікації ліків з-за кордону народні депутати прийняли 1 червня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.