Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

П'ятниця, 17 червня 2016, 15:50

Нацбанк зменшив контроль за експортом та імпортом банків

Нацбанк

Національний банк спростив порядок здійснення банками контролю за експортно-імпортними операціями.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, 16 червня 2016 Національний банк прийняв постанову, якою вніс зміни до порядку здійснення контролю за експортними, імпортними операціями щодо спрощення взаємовідносин між банками, клієнтами та державними органами.

Відтепер банки можуть поряд з паперовою формою використовувати електронну форму повідомлень для обміну інформацією, необхідною для здійснення контролю за експортними, імпортними операціями резидентів.

Також Нацбанк врегулював питання здійснення банками контролю за експортно-імпортними операціями клієнтів на підставі документів, складених у сфері електронної комерції: банки зможуть контролювати експортні, імпортні операції, що здійснюються з використанням електронних угод.

Крім того, скасовано обов'язкове надання клієнтами письмових підтверджень іноземного податкового органу про суму сплачених податків (відтепер підтвердження надається резидентом за вимогою банку).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.