Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Андрій Садовий

Вівторок, 21 червня 2016, 17:35

Садовий запатентував сміттєпровід Львів-Київ

Андрій Садовий

Щодоби до Києва їздитиме 10 великих вантажівок зі сміттям.

Сьогодні на брифінгу голова Сихівської РА, заступник голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк пояснила, яким чином здійснюється перевезення сміття зі Львова до Києва.

Пункт перезавантаження сміття з малих у великі машини здійснюється у промисловій зоні на вулиці Городоцькій, на території одного з львівських приватних АТП. Туди сміття возять усі п'ять львівських перевізників твердих побутових відходів.

Координує роботи по відвантаженню ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс".

Чиновниця розповіла: "Сміття тут не затримується, а відвантажується одномоментно на більшу машину. На добу 10 двадцятидвохтонних машин зі сміттям їде до Києва, де сміття сортують та спалюють на заводі. Укладено відповідні угоди про надання послуг важкої техніки між перевізниками та приватною фірмою, а також між перевізниками та київським сміттєпереробним заводом щодо утилізації сміття".

З усього сміття, що продукує Львів третину везуть до Києва. Решту – на п'ять полігонів, що на Львівщині. Тариф на вивезення сміття для львів'ян не змінять.

За словами Ірини Маруняк, мер Києва Віталій Кличко поінформував, що київсський сміттєпереробний завод готовий приймати львівське сміття впродовж літа.

Вона повідомила, що на одній з земельних ділянок у області, яку під новий полігон та сміттєпереробний завод на нараді запропонувала ЛОДА, вже працюють геодезисти та інші фахівці, які визначатимуть доцільність створення там нового сміттєзвалища.

Ірина Маруняк додала, що вчора вночі група людей блокувала вивіз сміття з пункту перезавантаження сміття. 

Зазначимо, що суму компенсації визначатимуть відповідно до об'єму вивезеного сміття та до кілометражу, який долає одна вантажівка в обидві сторони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.