Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

ua.112.ua

П'ятниця, 24 червня 2016, 11:43

До кінця року інфляція в Україні становитиме 12%

Нацбанк

До кінця 2017 року рівень інфляції в Україні може знизитися до 8%, а на кінець цього року – до 12%.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як наголосила вчора під час прес-конференції голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, Нацбанк вважає досяжними цілі щодо споживчої інфляції на рівні 12% на кінець поточного року і 8% на кінець наступного року.

За її словами, уповільненню інфляції, яке зараз спостерігається в Україні, сприяло, зокрема помітне зміцнення обмінного курсу гривні на тлі поліпшення ситуації на світових сировинних ринках за останні місяці.

"Ціни на сталь і залізну руду сьогодні на 26% і 18% відповідно вище, ніж на початку цього року", – зазначила Валерія Гонтарєва.

Також у травні цього року пошук нових працівників роботодавцями дещо пожвавився, порівняно з квітнем, однак кількість вакантних посад була нижчою, ніж рік тому.

"Вперше за два роки через скорочення кількості зареєстрованих безробітних скоротилася і кількість претендентів на одне робоче місце, але ця кількість все ще залишається високою, у порівнянні з більш спокійними періодам для української економіки", – заявила Валерія Гонтарєва.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.