Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

112.international

Середа, 29 червня 2016, 12:50

Шотландія прагне залишитися у складі ЄС

Євросоюз

Шотландія розраховує на допомогу Євросоюзу, щоб залишитися у складі ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

"Народ Шотландії разом з північноірландцями, лондонцями та багатьма у Вельсі та Англії проголосував за те, щоб залишитися у європейській родині. Шотландія вас не підвела. Прошу вас, не підведіть Шотландію", – звернувся до європейських лідерів на сесії Європарламенту шотландський депутат Алин Сміт.

Загалом за залишення Великої Британі у складі ЄС проголосувало 48% виборців. У Шотландії цей показник становив 62%, причому прихильники ЄС здобули більшість у всіх виборчих округах краю.

Нагадаємо, референдумі у Великобританії відбувся 23 червня, більшість мешканців країни проголосували за вихід із Євросоюзу.

Згідно з дослідженням, яке провела Конфедерація британської промисловості, через вихід Британії з ЄС сильно постраждає економіка країни.

Додамо, що ще у 2015 році Велика Британія наполягала на здійсненні реформ всередині ЄС, інакше погрожувала вийти із єврозони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.