Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 4 липня 2016, 12:34

В Україні створять інтерактивну карту сміттєзвалищ

Грибовицьке сміттєзвалище

Незабаром на сайті Мінекології запрацює інтерактивна карта всіх сміттєзвалищ, які існують в Україні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як наголосив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, Мінекології активно працює над ідентифікацією всіх сміттєзвалищ, чого до цього часу в Україні не було.

"З’ясувалося, що в Украні немає ніякого реєстру сміттєзвалищ: ні легальних, ні нелегальних. Сьогодні важко зрозуміти: завантажені вони чи недовантажені", зазначив Остап Семерак.

За його словами, за кілька тижнів завершиться робота із формуванню інтерактивної карти, якою зможе користуватися кожен мешканець країни: українці зможуть сфотографувати будь-яке сміттєзвалище, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація оперативно потраплятиме на веб-портал міністерства.

Семерак заявив, що ця карта допоможе з'ясувати, де зафіксовано сміттєзвалища, співставити надану інформацію з кадастровою картою.

"Ми бачитимемо, хто є користувачем цієї земельної ділянки, і будемо працювати з ним, щоб він прибрав сміття. Адже є всі законні підстави вимагати від власника чи користувача землі навести порядок", – розповів Остап Семерак.

Нагадаємо, Міністерство екології ініціювало перевірки сміттєзвалищ на території України у зв'язку з трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі та вирішило реформувати Держекоінспекцію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.