Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАТО

nbuviap.gov.ua

Вівторок, 5 липня 2016, 11:51

НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі

НАТО

НАТО збільшить військову присутність на південному сході Європи, використовуючи як базу бригаду в Румунії.

Про це повідомляє Euronews.

Таке рішення приймуть на саміті альянсу у Варшаві 8-9 липня, це буде найбільше з часів "холодної війни" нарощування військової присутності НАТО.

Альянс має домовитися про розгорнення в країнах Балтії та Польщі 4 багатонаціональних батальйонів, кожен з яких нараховуватиме 1000 солдатів. Ними керуватимуть Німеччина, США, Британія й Канада.

Саме такою є відповідь альянсу на воєнний конфлікт в Україні. Водночас генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг наголошує, що НАТО хоче підтримувати контакти з Москвою.

"Ми працюємо з Росією над підготовкою ще одного засідання ради (НАТО-Росія) незабаром після саміту. Важливою темою зустрічі будуть прозорість і зниження ризиків", – зазначив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, відносини між Кремлем та НАТО були практично заморожені 2 роки через події в Україні. Вперше після перерви засідання ради НАТО-Росія відбулося у квітні, однак сторони не дійшли згоди з українського питання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.