Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Вівторок, 5 липня 2016, 11:36

Поліція запровадила автоматичну фіксацію порушень дорожнього руху

львівська поліція

Вчора у Києві та Одеській області запустили проект фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як наголосила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе, два комплекси встановлені в Одеській області, ще один – у Києві.

За її словами, цей проект дасть змогу визначити всі параметри системи, необхідні для фотовідеофіксації порушень, зокрема – місця розташування камер, технічні вимоги до них, механізм виявлення і фіксації правопорушень, обробку та зберігання інформації про них тощо. Після завершення випробовувального періоду і вивчення результатів, таку систему можуть запровадити по всій Україні.

Зокрема, після проведення тестового періоду, визначення параметрів системи та отримання необхідних ліцензій буде проведено тендер. У ньому зможуть взяти участь міжнародні компанії.

"Сподіваємося, що цей важливий пілотний проект дасть нам можливість до кінця розробити всю концепцію відеофіксації і забезпечення безпеки наших міст і міжнародних трас", – зазначила Хатія Деканоідзе.

Перші підсумки планують підбити після кількох тижнів роботи системи.

Відтак, за перші вісім годин роботи три автоматичних комплекси зафіксували шість тисяч порушень ПДР. Переважно фіксувалися випадки перевищення швидкості, хоча з допомогою системи поліцейські планують виявляти інші порушення: проїзд на червоне світло, перетин подвійної осьової лінії тощо.

У Центрі обробки інформації працюватимуть 15 операторів. У разі виявлення системою порушення ПДР вони звірятимуть інформацію з базою даних сервісних центрів МВС, а потім формуватимуть постанову про адміністративне правопорушення. Це повідомлення з допомогою пошти доставлятиметься власнику авто, який упродовж 10 днів матиме змогу оскаржити постанову або сплатити штраф.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.