Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стрийський парк

wikimapia.org

Вівторок, 12 липня 2016, 11:14

Землю у Стрийському парку можуть незаконно приватизувати

Стрийський парк

Прокуратура оскаржить у суді рішення Львівської мерії щодо приватизації земельної ділянки на території Стрийського парку.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, Львівська місцева прокуратура №1 підготовила та скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позов до Львівської міської ради про визнання протиправною та скасування ухвали міськради, якою було надано дозвіл про передачу в користування земельної ділянки в межах Стрийського парку.

Зазначимо, ще у грудні 2015 року міськрада порушила закон та надала ТзОВ дозвіл на виготовлення документації із землеустрою для передачі земельної ділянки в користування.

Водночас, при винесені такого рішення посадовці мерії не взяли до уваги, що земельна ділянка площею 0,0129 га входить у межі пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», а тому її передача суперечить ЗУ «Про природно-заповідний фонд» та Земельному кодексу України.

Наразі справа перебуває на розгляді в Львівському окружному адміністративному суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.