Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 14 липня 2016, 11:47

Львівські депутати пропонують запровадити муніципальні субсидії

Львівська міськрада

У місті хочуть запровадити практику надання муніципальних субсидій для малозабезпечених сімей.

Про це повідомив сьогодні на сесії Львівської міської ради депутат від ВО "Свобода" Андріян Гутник.

"Ми вимагаємо запровадити практику надання муніципальних субсидій на виживання для малозабезпечених львів’ян. Цьогоріч місто отримало перевиконання доходів міського бюджету на 320 млн грн. Таким чином, у Львові є змога надати мешканцям такі субсидії як допомогу для компенсації різниці у зростанні тарифів", – заявив Андріян Гутник.

За його словами, з 1 липня в країні відбулось чергове зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. У середньому ціни зросли на: газ  у 9, 4 рази, тепло  5, 3 рази, гарячу воду  4, 8 рази, електрику (при споживанні від 100 до 600 кіловат)  2, 75 рази.  Однак мінімальна зарплата зараз становить лише 1450 грн.

"Через намагання запровадити здирницькі тарифи та поточне зростання цін на основні продукти харчування, більшість львів’ян опиняться за межею бідності. У той час, система державного субсидіювання не діє, а більшість людей, які дійсно потребують допомоги, залишаються без неї", додав Андріян Гутник.

Нагадаємо, у червні уряд вніс зміни до порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.