Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський медіафорум

Четвер, 14 липня 2016, 17:05

Депутати не дали Процику приміщення під селфі-журналістику

Львівський медіафорум

Питання оренди львівським Медіафорумом нежитлового приміщення здійняло на сесії міськради цілу бучу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської міської ради.

Громадська організація "Львівський медіафорум" не отримала в оренду нежитлових приміщень на вулиці Валовій, 2. 

Як розповіла начальниця управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун, Медіафорум мав би орендувати приміщення площею майже 250 м2 протягом десяти років.

Як зазначив депутат від "Народного контролю" Віталій Свінціцький, це приміщення на вулиці Валовій також хотіла взяти в оренду інша громадська організація, до складу якої входять учасники АТО, проте їй відмовили.

"На той момент, коли вони звертались із заявкою, дане приміщення не було вільним. Тому прийшлось відмовити", – пояснила Інна Свистун.

Натомість депутат від "Свободи" Андріян Гутник закликав колег не голосувати за надання приміщення в оренду львівському Медіафоруму, оскільки засновники цієї громадської організації діють в інтересах міського голови.

"Згідно з даними Єдиного державного реєстру, засновниками громадської організації є Остап Процик та Андрій Москаленко, які входять до команди Андрія Садового. Це пряме лобіювання інтересів міського голови. Колеги, схаменіться і не голосуйте", – заявив Андріян Гутник.

Сам Андрій Садовий на час обговорення і голосування за дане питання вийшов із сесійної зали. Проте згодом повернувся та зазначив, що знову ставитиме його на розгляд.

"Медіафорум – це родзинка Львова. Ми ж не хочемо жити в якомусь болоті. Ми будемо рухатись вперед і розвиватись, тому я все одно ставитиму питання щодо оренди приміщень для Медіафоруму", – розповів Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні депутати міськради надали в оренду будинок на площі Галицькій, 15 ТРК "Люкс".

А згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ТРК "Люкс" належить родині мера Львова Андрія Садового.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.