Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затриманий

lv.npu.gov.ua

Четвер, 21 липня 2016, 11:45

На Львівщині митник і прикордонник організували автомобільний бізнес

затриманий

Правоохоронці «заробили» 60 тисяч гривень за те, що дозволяли переправляти через кордон автомобілі з ЄС без розмитнення.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

На Львівщині затримали групу осіб, до складу якої входять головний інспектор митного поста, інспектор прикордонного пункту пропуску та два мешканці області.

Правоохоронці організували корупційну схему: за певну грошову винагороду вони дозволяли завозити в Україну транспортні засоби, які зняли з обліку у країнах ЄЄ.

Як встановили поліцейські, членами автомобільного бізнесу є інспектор митного поста «Угринів» Львівської митниці та інспектор прикордонного пункту пропуску «Павловичі» Львівського прикордонного загону ДПС.

Вони відповідали за безперешкодне переміщення транспорту через кордон України. Крім того, в автомобільному бізнесі були задіяні ще два жителі області, які підшуковували клієнтів та організовували ввезення машин, а також виступали у якості посередників при передачі грошей.

Вчора на вулиці Петлюри правоохоронці затримали учасника корупційної схеми під час одержання чергової грошової винагороди у розмірі 700 доларів, яку в подальшому отримав кожний член групи.

Головного інспектора митного поста затримали при виїзді із зони митного контролю. 

Інспектора прикордонного пункту пропуску «Павловичі» затримали у Жовкві.

З автомобіля митника вилучили 13 тисяч гривень, 1,5 тисячі доларів, 500 польських злотих, 200 чеських крон. За місцем проживання прикордонника – 6 тисяч гривень, 50 доларів, банківські картки та мобільні телефони.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. На даний час правоохоронці проводять одночасно 40 санкціонованих обшуків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.