Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

платіжки

intvua.com

П'ятниця, 22 липня 2016, 17:09

Золочівська міськрада заборонила підвищення тарифів на комунальні послуги

платіжки

Вчора депутати Золочівської міськради прийняли перший в області меморандум на підвищення цін та тарифів за житлово-комунальні послуги. 

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної регіональної парторганізації "Українське об'єднання патріотів – УКРОП".

Проект рішення на розгляд внесли представники фракції "Справедливість", в яку входять депутати від партій "Українське об’єднання патріотів – УКРОП", "Народний контроль" та "Батьківщина". 

"Впровадження усіма містами України такого мораторію є реальним тиском на владу задля справжніх змін в державі. «Вантаж» вимог МВФ не повинен перекладатися винятково на плечі українського народу. В Україні мають здійснюватися реальні реформи, що дозволять піднімати, перш за все, життєвий рівень людей, а вже потім вирівнювати ціни до світового рівня", – йдеться у повідомленні.

Відтак згідно з проектом рішення, у Золочеві до 1 жовтня встановили заборону на підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, зокрема на теплову енергію, водопостачання і водовідведення для населення.

Також Золочівська міськрада звернеться до Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з пропозицією скасувати постанову Кабміну №1102, згідно з якою встановили нові тарифи на комунальні послуги.

На Львівщині УКРОПівці подали та зареєстрували проект рішення про впровадження такого мораторію у Львівську обласну раду, міськраду, а також у місцеві ради Жовківського, Бродівського, Золочівського, Турківського, Старосамбірського районів та м. Червонограда.

Також паралельно у Львові розпочали збір підписів громадян на підтримку запровадження такого мораторію в області загалом.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає популізмом такі мораторії місцевих рад, оскільки такі рішення не мають жодної юридичної сили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.