Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

П'ятниця, 22 липня 2016, 16:35

Гройсман вважає популізмом мораторії місцевих рад на підняття тарифів

Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України вважає, що такі рішення не мають юридичної сили.

Про це він заявив на учорашній прес-конференції присвяченій політиці Уряду щодо тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Є політикани, які закликають міські ради приймати таке рішення. Воно їм потрібне не для того, щоб щось захистити, а для того, щоб зробити таку інформаційну кампанію,» – вважає прем'єр-міністр.

Він наголосив на тому, що теперішній Уряд зробив ціну на газ ринковою, прийняття такого рішення раніше могло б покращити економічну ситуацію в країні:

«Хоча на попередній годині запитань до Уряду я прочитав меморандум 2008 року, що підписали тодішній прем'єр-міністр Тимошенко, Президент Ющенко, міністром фінансів Пинзеником та головою НБУ Стельмахом. Там зафіксовано дві речі: вони встановлюють ціни на газ як ринкові (це те, що зробив тепершній Кабінет міністрів) та наявність у них ефективного механізму захисту – субсидій, який будуть використовувати і вдосконалювати. Якби вони це зробили тоді, то зараз Україна була б енергонезалежною».

Зазначимо також, що Володимир Гройсман вважає безперспективною компенсацію місцевою владою зростання тарифів на житлово-комунальні послуги за рахунок своїх бюджетів.

Нагадаємо, що 14 липня на сесії львівські депутати визнали неконституційним та несправедливим підняття тарифів на комунальні послуги і запропонували ввести муніципальні субсидії для малозабезпечених сімей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.