Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка дерев

П'ятниця, 29 липня 2016, 14:22

За незаконну рубку лісів на посадовців Славського лісгоспу відкрили кримінальне провадження

вирубка дерев

Натомість лісгосп звинувачує СБУ у некомпетентності та "полюванні на відьом".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

На території Опорецького лісництва нещодавно виявили незаконну рубку лісу, загальною кубомасою майже 60 м3. Внаслідок цього лісове господарство зазнало збитків на суму близько 200 тисяч гривень.

За даним фактом вже розпочали досудове розслідування. У ході нього правоохоронці встановили, що причиною незаконної вирубки лісу є неналежне  виконання своїх службових обов'язків посадовими особами держпідприємства "Славське лісове господарство", які й допустили на території Опорецького лісництва вказану вирубку. 

Втім сьогодні вранці на офіційному сайті Славського лісгоспу з'явилось повідомлення, в якому йдеться про те, що незаконні рубки проводили на приватних пилорамах, які діють на території господарства нелегально й не мають до нього жодного стосунку.

"І виявивши деревину на такій пилорамі не обов'язково займатися розшуковою діяльністю (СБУ у Львівській області, – ред.), а найпростіше повідомити у всіх інтернет-засобах, враховуючи останні заклики Головного прокурора про «масові незаконні рубки» і розпочати «полювання на відьом». ДП «Славське лісове господарство» повідомляє, що сосна на його території не зростає, а його працівники чорну бухгалтерію не ведуть", – йдеться у заяві.

Відтак Славський лісгосп звинувачує львівську СБУ у піарі, оскільки з квітня служба ініціювала перевірку Климецького лісництва, втім нібито дотепер викрити його протиправну діяльність так і не вдалось.

Нагадаємо, прокуратура спільно з працівниками СБУ провела 5 обшуків у Климецькому лісництві за фактом розтрати лісопродукції посадовими особами.

Зазначимо, Варіанти досліджували тему вирубок лісу під час проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" у Сколівському та Старосамбірському, Жидачівському Пустомитівському та Дрогобицькому районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.