Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство Львівщини

Понеділок, 1 серпня 2016, 17:20

Посадовців Рава-Руського шпалопросочувального заводу спіймали на махінаціях з деревиною

лісове господарство Львівщини

На Львівщині виявлено чергову схему розкрадання лісу.

 Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, 1 серпня прокуратура провела 16 обшуків у рамках кримінального провадження за фактами розкрадання посадовцями виробничого підрозділу «Рава-Руський шпалопросочувальний завод» ПАТ «Українська залізниця» у змові із службовцями низки підприємств та організацій державних коштів при закупівлі у 2015-2016 роках шпал дерев’яних для потреб залізниці.

Під час обшуків було вилучено фінансову документацію та комп’ютерну техніку.

Також прокурори з’ясували, що переможці відкритих торгів із закупівлі шпал для залізниці, укладали договори з фіктивними фірмами. Останні за документами начебто постачали лісоматеріали переможцям торгів,  а насправді були прикриттям незаконної діяльності з відмивання держкоштів.

Окрім цього було викрито 2 приватні пилорами, на яких знаходилося більше 15 кубів необлікованої деревини без відповідного маркування та 50 готових залізничних шпал. При цьому, документація на діяльність цих підприємств відсутня.

Нагадаємо, на посадовців Славського лісгоспу відкрили кримінальне провадження за незаконну вирубку лісу. Втім саме господарство звинувачує СБУ Львівщини у некомпетентності та піарі.

Варіанти досліджували тему вирубок лісу під час проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" у Сколівському та Старосамбірському, Жидачівському Пустомитівському та Дрогобицькому районах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.